BetterGeoEdu - Poučevanje o mineralnih surovinah skozi Minecraft

 
Explore.jpg

Kaj je Minecraft in BetterGeo?

Minecraft je priljubljena računalniška igra po vsem svetu. Cilj igre je preživeti v odprtem svetu, sestavljenem iz blokov. Za izgradnjo objektov ali izdelavo orodij, ki vam bodo v pomoč za preživetje, morate pridobiti naravne vire kot so les, kamen ali kovina. Večji del igre je namenjen iskanju mineralov in kovin kot so železo, zlato in diamanti. Igra se na več načinov dotika geologije – preučevanja Zemlje.

BetterGeo je dodatek k igri Minecraft, ki spreminja potek igre, npr. z dodajanjem novih značilnosti. BetterGeo prinaša realistično geologijo v Minecraft z vnašanjem novih kamnin, mineralov in kovin ter realističnega načina iskanja le-teh. Dodatek prav tako prikazuje vplive na okolje ter vključuje nova orodja in predmete, ki vam bodo v pomoč pri igri.

 
 
 

BetterGeoEdu vam pomaga začeti s poučevanjem skozi Minecraft!

Spodaj lahko najdete navodila za namestitev, učbenik za učitelje in vaje, ki vam bodo v pomoč pri poučevanju vaših učencev skozi Minecraft. Gradivo je brezplačno, vendar njegova uporaba zahteva, da imate nameščeno originalno različico Minecrafta.

 
 
 
 
Kimberlit.jpg

Poučujte o surovinah – gradnikih naše družbe

 
 
kimberlite.JPG

Poučujte o surovinah – gradnikih naše družbe

BetterGeo prinaša in predstavlja več mineralov in kamnin v Minecraft. Z BetterGeo se boste naučili, kako opredeliti kamnine na podlagi njihove teksture, barve, trdote, magnetizma in električne prevodnosti.

 
soil.JPG

Tla in kvartarni nanosi

V BetterGeo boste našli več vrst tal in kvartarnih nanosov. Naučite se, kako jih ločimo, katere so primerne za kmetijstvo in v katerih klimatskih pasovih se pojavljajo.

 
Skärmklipp.JPG

Od kamnine do kovine

Skoraj vse v naši družbi je izdelano iz kovin. Naše hiše, šole, avtomobili, računalniki in mobilni telefoni so nam omogočeni zaradi kovin. Ampak, koliko kovin obstaja in kako pridemo do njih? BetterGeo prinaša v Minecraft več kovin in zlitin za nove namene.

 
milj.JPG

Pridobivanje mineralnih surovin in okolje

Pridobivanje mineralnih surovin na več načinov vpliva na okolje. Za izkoriščanje kovin se porabi veliko energije, poveča pa se tudi tveganje za onesnaženje narave. S pomočjo tehnologije lahko rešimo številne okoljske težave, denimo z nameščanjem čistilcev dimnih plinov. BetterGeo uvaja okoljska vprašanja v Minecraft in prav tako ponuja tehnične rešitve zanj.