Navodila za namestitev

Na tej strani lahko najdete navodila za namestitev dodatka BetterGeo. Namestitev dodatkov za igre je pogosto nekoliko zapleteno in Minecraft ni nobena izjema. S pomočjo naslednjih 6 korakov in slik lahko namestitev postane enostavnejša.

Spodaj so navodila za namestitev posebnih kart in funkcij, ki jih boste potrebovali pri določenih vajah in predavanjih.

Navodila za namestitev zahtevajo, da imate na računalniku nameščeno Java različico programa Minecraft. Najdete jo na minecraft.net.

 
 

Korak 1: Prenesite Forge

Začnite s prenosom orodja za upravljanje z dodatkom Minecraft Forge. Forge omogoča uporabo dodatkov za Minecraft in je potreben za igranje BetterGeo. BetterGeo uporablja Minecraft različico 1.7.10, potrebno pa je prenesti tudi isto različico Forgea. Forge se nahaja na spodnji povezavi:

https://files.minecraftforge.net/maven/net/minecraftforge/forge/index_1.7.10.html

Sledite povezavi in prenesite "Namestitveni program Windows" ("Windows installer") iz zavihka "Priporočljivo"("Recommended"). Mogoče se bo pojavilo okence z oglasom, na kar kliknite "Preskoči" ("Skip") v desnem kotu.

forge.JPG

Korak 2: Namestite Forge

Ko prenesete namestitveni program, ga je potrebno odpreti.  

Opomba.: Če nimate nameščene Jave na računalniku, se lahko pojavi okence, ki vam predlaga prenos Jave. Sledite povezavi in prenesite Javo. Java je potrebna za delovanje Minecraft in BetterGeo. Ko boste namestili Javo, ponovno odprite Forge.

Namestitveni program Forge vam bo dal tri možnosti: "Namestite odjemalca" ("Install client”), "Namestite strežnik" ("Install server") in "Izločite" ("Extract"). Izberite "Namestite odjemalca" ("Install client"). Forge bo začel z nameščanjem in vam bo sporočil, ko bo končal. Kliknite OK.

forge1.JPG

Korak 3: Zaženite Forge

Preden namestite BetterGeo ali drug dodatek, morate enkrat odpreti Minecraft (s Forge). To naredite tako, da kliknete na profil "Forge" kot je prikazano na sliki desno. Ko se profil za Forge aktivira, kliknite "Igraj"("Play"). Minecraft bo namestil še nekaj datotek in se bo zagnal.

Ko se Minecraft zažene, ga ponovno zaprete, da lahko opravite še preostale korake.

forge2.png

Korak 4: Prenesite BetterGeo

Za prenos BetterGeo sledite povezavi spodaj:

https://www.curseforge.com/minecraft/mc-mods/bettergeo/download/2341011

Za namestitev BetterGeo morate datoteko, ki ste jo pravkar prenesli, shraniti v ustrezno mapo. Navodila so v naslednjem koraku.

forge3.png

Korak 5: Poiščite mapo za Minecraft

Za namestitev dodatkov za Minecraft morate imeti dostop do mape, v kateri je nameščen Minecraft. Najlažje to storite z uporabo orodja "Zaženi" ("Run") v Windowsu. Poiščite gumb "Zaženi" ("Run") ali uporabite tipkovnico, na kateri istočasno pritisnete gumb Windows in R.

V "Zaženi" ("Run") napišite: %appdata%/.minecraft.

Pritisnite OK. Mapa za Minecraft je odprta.

kör.JPG

Korak 6: Namestite BetterGeo

Datoteko BetterGeo, ki ste jo prenesli v 4. koraku, morate shraniti v "mapo za dodatke" ("mods" folder), ki ste jo odprli v 5. koraku. Prilepite datoteko v mapo za dodatke ("mods" folder).

Sedaj lahko ponovno zaženete Minecraft na enak način, kot ste to storili v 3. koraku. Če boste ustvarjali nov svet ("Create new world"), bo Minecraft uporabil BetterGeo!

mapp.JPG
 
 

Namestite dodatne funkcije

 

Namestite dodatek ResetMap

Dodatek ResetMap omogoča, da lahko večkrat zaženete igro iz posebno shranjenega mesta (svet, ki ste ga že gradili). Ta dodatek se priporoča pri vseh predavanjih in vajah na BetterGeoEdu.

Za prenos dodatka sledite spodnji povezavi:

http://www.dl4.9minecraft.net/index.php?act=dl&id=1460710231

Pritisnite "Prenesi" ("Download") in shranite datoteko v mapo za dodatke ("mods" folder) na enak način kot v 6. koraku. Druga mapa bo ustvarjena, ko prvič zaženete igro z dodatkom ResetMap. Ta mapa se imenuje "maps" (glej sliko desno). V to mapo lahko shranite karte ter vse kar boste potrebovali za predavanja in vaje, kar obstaja v BetterGeoEdu.

Za dostop do map in ostalih shranjenih datotek v mapi "maps" zaženite Minecraft in kliknite "En igralec" ("Singleplayer"). Izberite "Ustvari iz predloge" ("Create From Template") v spodnjem desnem kotu (glej sliko).

Gumb "Ustvari iz predloge"("Create From Template") odpre meni, s katerega lahko izberete karto ali shranite posebno mesto (svet, ki ste ga že gradili), s katerega želite nadaljevati. Izberite eno, napišite ime in kliknite "Ustvari nov svet" ("Create New World"). Takrat lahko začnete z igro s posebnega mesta, ki ste jo shranili tekom igre. Ko shranite igro se bo ustvarila ločena datoteka, ki jo najdete neposredno pod "En igralec" ("Singleplayer"). Predavanje ali vajo vedno lahko ponovno zaženete z odpiranjem "Ustvari iz predloge" ("Create From Template").

mapp2.JPG
minecraft1.JPG
minecraft2.JPG